Gheorghe Tadici, după egalul cu Danemarca: „Sunt contestat de nişte ciumpalaci”

După eşecul usturător în faţa Norvegiei, toată lumea se gândea că România va pierde la o diferenţă clară şi jocul cu Danemarca, reprezentativă despre care Gheorghe Tadici spunea înainte de plecarea la Campionatul European că este mai bună decât Norvegia. Selecţionerul a reuşit, însă, să-şi mobilizeze jucătoarele până la partida cu danezele, iar jocul echipei a arătat mult mai bine. Neagu şi-a continuat seria „tunurilor”, iar în evidenţă a ieşit Adriana Ţăcălie, care a reuşit cel mai bun meci al său la echipa naţională.
România a avut meciul în mână la un moment dat, a avut două goluri avans (29 – 27) cu două minute înainte de final. Antrenorul danez a riscat şi în final, aşa cum a făcut-o şi în timpul partidei, scoţând portarul şi introducând al şaptelea jucător de câmp. Defensiva noastră nu a putut face faţă, fiind egalată cu trei secunde înainte de final.
La prima vedere, este un rezultat bun, chiar foarte bun al echipei naţionale, însă, privind evoluţia scorului, apare regretul pierderii unui punct important de către naţionala ţării noastre.
Gheorhge Tadici nu şi-a asuns dezamăgirea rezultatului de egalitate la conferinţa de presă de după meci, dar, în acelaşi timp, a ţinut să-şi felicite jucătoarele pentru determinarea de care au dat dovată. Selecţionerul a devenit, însă, iritat în momentul în care a fost întrebat de demisie. „De ce să îmi dau demisia? Sunt contestat în ţară de nişte ciumpalaci care nu au nicio treabă cu sportul. Şi Ţăcălie a fost contestată, dar a făcut un meci mare, extraordinar în atac. A jucat foarte bine timp de 50 de minute şi în apărare, păcat că a obosit pe final”, a fost răspunsul tehnicianului de la HC Zalău.
Reamintim că Gheorghe Tadici a preluat pentru a treia oară echipa naţională în urmă cu doi ani, semnând cu Federaţia Română de Handbal un contract valabil pe o perioadă de patru ani, principalul obiectiv fiind calificarea la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro. Cu Gheorghe Tadici pe bancă, naţionala de handbal feminin a României a obţinut două calificări la Jocurile Olimpice, în 2000 şi în 2008. Cel mai bun rezultat rămâne locul doi obţinut în 2005, la Campionatul Mondial din Rusia.

3 Thoughts to “Gheorghe Tadici, după egalul cu Danemarca: „Sunt contestat de nişte ciumpalaci””

  1. vasia

    Dupa Tadici la nationala urmeaza caderea asa cum s-a mai intamplat.Nu ar trebui sa ia in seama ciumpalaci de ocazie Ramane un mare antrenor(cel mai mare)pe care l-dat Salajul echiipelor natioonale de top a Romaniei.Felicitari dle Tadici !

  2. thor

    Aroganta si nesimtirea acestui individ nu au limite, se crede infailibil, nu are voie nimeni sa-l critice, desi, in prima repriza a meciului cu Danemarca, a cerut time out la scorul de 16-11 pt. noi, cand echipa era pe val si mergea ceas iar dupa aceea nu am mai marcat vreun gol! Este vreun campion mondial, european, olimpic, sau detine vreo cupa europeana in afara de defuncta City cup si nu stim noi ce valoare avem kanga noi?! Sa fii antrenor de club si de lot national si sa nu ai la echipa macar o singura jucatoare formata de tine spune totul despre competenta acestui mojic, un piturca mai bosorog.

  3. victor

    @thor:esti prost de bubui. Palmaresul lui si nr de jucatore formate sau lansate de Tadici ai nevoie sa te reciclezi ani de zile pt a-ti invinge propria lipsa de cultura sportiva elementara.Habarnistule !

Leave a Comment